برای استفاده از آهن آلات در صنعت معمولاً روی فلزاتی که در برابر خوردگی مقاومت زیادی ندارند ، پوششی از فلز روی می گذارند که از این فلز در برابر خوردگی محافظت کند . به این عملی که پوشش روی را روی فلز قرار می‌دهد گالوانیزاسیون می گویند و یک لایه فلز روی با ترکیباتی از آهن در این فرآیند روی فلز کشیده می شود.

 

تعریف لوله گالوانیزه و انواع آن و موارد استفاده در صنعت 

 

 

لوله گالوانیزه چیست ؟

در مورد لوله های فولادی هم همین اتفاق برای ایجاد حفاظت آنها نسبت به خوردگی می‌افتد و از روی و ترکیبات آهن پوششی روی لوله های فولادی قرار می گیرد تا آن ها را تبدیل به لوله گالوانیزه کند که معمولاً طول لوله های گالوانیزه 6 متر می باشد و اتصالات آنها هم برشن، کمربند و قفل است.

لوله های گالوانیزه با استفاده از دنده پیچ ها به هم متصل می شوند و با استفاده از وسایل دیگری آب بندی آنها انجام می‌ شود تا در دو دسته لوله گالوانیزه آهنی و لوله گالوانیزه فولادی قرار گیرند که هر کدام از آنها در صنایع خاصی مورد استفاده قرار می‌گیرند.

 

 

 

تعریف لوله گالوانیزه و انواع آن و موارد استفاده در صنعت

 

 نحوه تولید لوله گالوانیزه

برای تولید لوله گالوانیزه معمولا از روش غوطه ور سازی گرم استفاده می‌کنند که اول لوله ها را به بخش آماده سازی بر اساس استاندارد های مجاز می برند تا پوشش فلز روی توسط لوله های گالوانیزه بهتر جذب شود و عمل گالوانیزه شدن به خوبی انجام شود .

در مرحله اول معمولاً لوله ها چربی گیری می‌شوند و بعد زنگ آهن از سطح لوله ها پاک می شود . بعد از آن محلول فلاکس در محیط قرار می گیرد و لوله داخل آن وارد می‌شود و آغشته به محلول فلاکس می‌شود که این محلول باعث نفوذ مواد روی سطح فولاد می‌شوند و بعد از اینکه این مرحله انجام شد لوله وارد دستگاه گالوانیزه و سپس کوره های مخصوص با دمای 120 درجه سانتیگراد می شود و بعد در کوره ها خشک می‌شوند و در نهایت وارد حمام فلزی روی می‌شوند و یک دقیقه در دمای 450 درجه قرار می گیرند .

بعد از آن خیلی سریع لوله مورد نظر از حمام خارج می شود و فلز اضافه روی که سطح داخلی و خارجی لوله ها بوده توسط بخار و دمش هوا پاک شده تا در حالت قابل استفاده و نرمال قرار گیرد . در مرحله بعد به داخل آب سرد فرو می رود تا آلیاژی از فلز آهن و روی به روی لوله تشکیل شود و در نهایت دنده می‌شوند و برای اینکه از این دنده ها محافظت شود یک درپوش پلاستیکی هم روی آن قرار می دهند.

 

 

 

تعریف لوله گالوانیزه و انواع آن و موارد استفاده در صنعت

 

 لوله گالوانیزه آهنی

معمولاً لوله های گالوانیزه آهنی دارای رنگ تیره و خاکستری هستند که به دو نوع سبک و متوسط تقسیم می‌شوند که از جنس آهن سفید نورد شده می باشند که گاهی اوقات به لوله گالوانیزه آهنی ، لوله های درز هم گفته می‌شود و ممکن است با این نام هم آن را شنیده باشید که در آن درز توسط دستگاه‌های به هم وصل می شود و بعد جوش داده می شوند و بعد از آن لوله داخل فلز روی حالت مذاب برده می شود و سپس تبدیل انجام می‌شود و در نهایت لوله گالوانیزه آهنی تشکیل می شود .

 

 

 

 لوله گالوانیزه فولادی

برای تهویه معمولاً از لوله گالوانیزه فولادی استفاده می شود که در تخلیه فاضلاب ها هم از همین لوله استفاده می‌کنند که از جنس فولاد نرم بوده و برای تهیه آن ها معمولاً مقاومت به خوردگی افزایش پیدا می کند تا در برابر زنگ زدگی و انواع اسیدها مقاومت بیشتری از خود نشان دهند .

برای تولید آن ها معمولاً لوله ها را داخل وان فلز روی می گذارند و ورق فولادی به ورق گالوانیزه فولادی تبدیل می شود تا در نهایت لوله گالوانیزه فولادی تشکیل شود .

 

تعریف لوله گالوانیزه و انواع آن و موارد استفاده در صنعت

 

 لوله گالوانیزه گرم

لوله گالوانیزه گرم با استفاده از روش گالوانیزه گرم تولید می شود که در این روش لوله گالوانیزه داخل وان مذاب روی غوطه ور می شود و بعد از آن هم حرارت می بیند .

 

 لوله گالوانیزه سرد

برای تهیه لوله گالوانیزه سرد از روش گالوانیزه سرد استفاده می‌کنند که نمک‌های روی در یک محلول آبی الکترولیز می‌شود و بعد لوله گالوانیزه سرد تولید می‌شود .

 

 ویژگی های لوله گالوانیزه

معمولاً از لوله های گالوانیزه در صنایع مختلف استفاده می‌ شود و بسیار پرکاربرد هستند و ساختمان خانه ها معمولاً از لوله ساخته می‌ شود . قیمت لوله گالوانیزه هم نسبت به سایر محصولات فولادی متناسب بوده و مقاومت و دوام بالایی دارند و قابلیت بازیافت و استفاده مجدد این لوله ها یکی از ویژگی‌های مثبت آن ها می باشد .

 

 

 

تعریف لوله گالوانیزه و انواع آن و موارد استفاده در صنعت

 

 کاربردهای لوله گالوانیزه

معمولاً از این لوله‌ها در زمینه‌ های مختلفی استفاده می شود که از جمله آن ها ، انتقال حرارت ، انتقال گاز و انتقال آب می باشد . ایجاد زنگ آهن در لوله های فولادی باعث آلوده شدن به اتصالات و مخلوط شدن آن ها با باکتری‌ها می‌شود و چون در آب فلزات سنگین زیادی وجود دارد ، لوله های فولادی معمولاً دچار خوردگی می شوند که این باعث می شود به بدن انسان هم آسیب برسد .

 پس برای همین از لوله های گالوانیزه استفاده می‌کنند تا از این آسیب‌ ها جلوگیری شود . پس بیشترین کاربرد لوله گالوانیزه در صنایع آب می باشد .

 

تعریف لوله گالوانیزه و انواع آن و موارد استفاده در صنعت